عناوین مهم:
تنظیم فشارمنبع انبساط بسته چگونه کار می کند ؟
تنظیم فشارمنبع انبساط بسته یا مخزن تحت فشارهمیشه باید بررسی و فشار آن چک شود و این کار بسیار مهم است، اگر پمپ آب همواره روشن و خاموش می شود ولی خروجی آب آن مقدار کمی باشد، احتمال دارد تیوپ منبع تحت فشار دچار مشکل شده باشد دلیل استفاده از منبع انبساط بسته برای ذخیره آب این است که از روشن و خاموش شدن مکرر پمپ آب جلوگیری نماید. زمانی که منبع تحت فشار به درستی کار نمی کند، باعث می شود تا پمپ به طور مداوم در چرخه های کوتاه مدت شروع به کار کند و پس از مدتی خراب شود.
منبع تحت فشار تیوپ دار از محفطه ای ساخته شده که جنس آن از ورق فولادی به رنگهای آبی و قرمز است و دارای یک شیر سوزنی هوا که مانند شیر سوزنی تایر اتومبیل است و در بالای منبع تحت فشار قرار دارد.
منبع انبساط بسته یا منبع تحت فشار تنها یک لوله ورودی دارد و در طرف دیگر آن یک سوپاپ کنترل هوا نصب می گردد. در بازار منبع انبساط بسته تیوپ دار در سایزها و رنگ های مختلفی دیده می شود و گروه تولیدی شوفاژ مخزن نیز آن را تولید می کند.
تشریح کارکردمنبع انبساط بسته
منبع تحت فشار تیوپ دار دارای دو بخش مجزا است که به وسیله تیوپ لاستیکی این دو بخش مجزا ایجاد می گردد. هنگامی که پمپ آب روشن می شود و شروع به کار می کند، آب را به داخل تیوپ منبع انبساط بسته هدایت کرده و موجب افزایش فشار در تیوپ آب منبع تحت فشار می گردد و مخزن پر می شود تا جایی که فشار آن به میزان حداکثر رسیده و در این لحظه فرمان قطع از سوی سوئیچ فشار به پمپ آب صادر می گردد. اگر مصرف کننده شیر آب را باز کند آب داخل منبع انبساط بسته به سمت خروجی مورد نظر هدایت می گردد و هنگامی که فشار منبع تحت فشار از میزان معینی کمتر شد دوباره سوئیچ فشار به پمپ فرمان می دهد تا روشن شود و منبع انبساط بسته را از آب پر کند. اگر میزان فشار هوای اولیه منبع انبساط بسته به اندازه کافی نباشد و از میزان استاندارد کمتر باشد، تیوپ منبع تحت فشار بیش از حد از آب پر می شود و در این صورت امکان خروج آب به میزان کافی از منبع وجود ندارد زیرا فشار قسمت هوای منبع انبساط بسته قدرت کافی ندارد تا آب را به بیرون از منبع تحت فشار هل دهد. در این شرایط در هر زمانی که یک مصرف کننده شیر آب را باز کند پمپ آب در سیکل های کوتاه روشن و خاموش می گردد و این امر موجب می شود تا دمای پمپ بیش از اندازه بالا رود و بیش از حد گرم شود و احتمال سوختن آن افزایش یابد.
بررسی تنظیم فشارمنبع انبساط بسته
برای بررسی میزان فشار داخل منبع انبساط بسته خود و شارژ دوباره آن به یک فشارسنج و یک پمپ هوا یا کمپرسور نیاز دارید. مانند آنچه در آپاراتی ها موجود است. اولین کاری که باید انجام دهید این است که اطمینان حاصل کنید فشاری را که در آن نقطه پمپ روشن می شود را می دانید. مطمئن شوید که فشارسنج در سیستم پمپ آب به درستی کار می کند. شاید لازم باشد با انگشت خود به آرامی به صفحه فشارسنج ضربه بزنید تا خیالتان راحت شود که عقربه آن گیر نکرده باشد. شارژ اولیه هوای منبع تحت فشار باید ۲ پی اس آی کمتر از فشاری باشد که در آن نقطه پمپ روشن می گردد. در حالی که سیستم پمپ آب به خوبی در فشار حداکثری خود است، سراغ شیر هوای بالای منبع انبساط بسته بروید.
معمولا روی این شیرهای سوزنی یک درپوش سیاه رنگ قرار دارد. درپوش را بردارید و پین وسط شیر سوزنی را فشار دهید و ببینید چه چیزی از آن خارج می شود. اگر فقط هوا از آن خارج شود به احتمال زیاد تیوپ منبع تحت فشار سالم است. اگر از شیر سوزنی آب خارج شد، تیوپ منبع انبساط بسته سوراخ شده و یا ترکیده است و نیاز است که آن را تعویض نمایید. اگر از عمر تیوپ منبع تحت فشار چند سال گذشته باشد و دیگر به خوبی روز اول کار نکند تعویض آن اورژانسی نیست و می توان تا موقعی که بودجه تعویض تیوپ منبع انبساط بسته تامین شود صبر کنید. توجه داشته باشید که در بسیاری از موارد نیاز به تعویض کل منبع تحت فشار نیست و مشکل با تعویض تیوپ منبع تحت فشار حل می شود. هنگامی که تیوپ منبع انبساط بسته سوراخ شود یا بترکد هوای منبع تحت فشار به وسیله آب جذب می شود و در این هنگام پمپ آب به طور مکرر روشن و خاموش می گردد. در این حالت باید سریعا اقدام به تعویض و جایگزینی تیوپ منبع تحت فشار نمایید.
هنگامی که شیر سوزنی منبع تحت فشار را بررسی کردید و مشخص شد که تیوپ منبع انبساط بسته درست است و مشکلی ندارد و از طرف دیگر از فشار حداقلی که در آن نقطه پمپ روشن می گردد مطمئن شدید، شرایط آماده است تا تیوپ منبع انبساط بسته را تحت فشار قرار دهید. پمپ آب را خاموش نمایید و پایین ترین شیر آبی که در خانه یا ساختمان محل سکونت خود دارید باز کنید. اجازه دهید که آب از خروجی شیر آب خارج گردد تا زمانی که دیگر هیچ جریان آبی از شیر آب خارج نشود. هنگامی که جریان آب متوقف شد با استفاده از فشارسنج میزان فشار هوای داخل منبع انبساط بسته را اندازه گیری نمایید. فشار اندازه گیری شده باید ۲ پی اس آی کمتر از فشاری باشد که در آن پمپ روشن می گردد. اگر فشار هوای داخل منبع تحت فشار کم بود به وسیله پمپ هوا یا تلمبه پدالی منبع انبساط بسته را شارژ نمایید تا فشار داخل آن به میزان استاندارد برسد. اگر فشار هوا زیاد بود، با فشار پین شیر سوزنی مقدار هوای اضافه داخل منبع تحت فشار را تخلیه کنید. پس از انجام این کار درپوش شیر سوزنی را بر روی آن قرار داده و پمپ آب را به برق وصل نمایید و شیر آبی را که باز کرده بودید ببندید. اگر فشار داخل تیوپ منبع انبساط بسته افزایش پیدا نکرد و هوا از داخل شیر آب خارج شد، تیوپ منبع تحت فشار به احتمال زیاد سوراخ شده یا ترکیده است و باید آن را تعویض نمایید.
اگر قصد خرید و تعویض تیوپ منبع تحت فشار را دارید می توانید برای دریافت اطلاعات محصولات و آگاهی از قیمت منبع تحت فشار و تیوپ منبع انبساط بسته با ما تماس بگیرید.