موتورخانه

روش نصب پمپ آب خانگی به چه صورت است؟❤️

نصب پمپ آب خانگی به چه صورت است؟ چگونه پمپ آب خانگی مناسب را انتخاب کنیم؟ روش نصب پمپ آب خانگی به چه صورت است؟ این چند سوال مشتریان به دفعات از همکاران فروش ما پرسیده می شود. به همین دلیل در این مقاله در خصوص خرید پمپ آب خانگی و مراحل نصب پمپ آب خانگی اطلاعات مفیدی در اختیارتان قرار خواهیم داد.

نحوه عملکرد پمپ آب خانگی

امروزه به دلیل فشار آب کم بسیاری از ساختمان ها، استفاده از مخزن آب و پمپ آب بسیار رایج می باشد. این وسیله ، آب دخیره شده درون مخزن را به شبکه آبرسانی ساختمان هدایت می کند. به زبان ساده تر پمپ آب خانگی می تواند با تبدیل جریان الکتریکی به انرژی مکانیکی آب را با فشار کافی به ارتفاع بالا هدایت کند.

احتمالاً در کنار مخزن ذخیره آب و پمپ، یک مخزن کوچک قرمز یا آبی رنگ نیز مشاهده کرده اید. این مخزن تحت فشار، با عنوان منبع انبساط بسته تیوپ دار نیز شناخته می شود و وظیفه دارد با ذخیره آب به صورت تحت فشار با کاهش دفعات روشن و خاموش پمپ از استهلاک آن بکاهد و عمر پمپ آب را افزایش می دهد. ما پیش تر در مقاله ای با عنوان “مخزن تحت فشار یا مخزن انبساط بسته ” به طور مفصل به معرفی منبع تحت فشار پمپ آب پرداختیم .

 روش نصب پمپ آب خانگی به چه صورت است؟انواع پمپ آب خانگی

انواع مختلفی از پمپ آب خانگی وجود دارد که بسته به دبی (حجم آب در واحد زمان ) و ارتفاع آبرسانی تقسیم بندی می شوند. با این حال به طور کلی پمپ های آب خانگی معمولا به دو دسته پمپ های جتی و پمپ های بشقابی تقسیم بندی می شوند. در ادامه مطلب با انواع پمپ ها بیشتر آشنا خواهید شد.

  • پمپ جتی: پمپ های جتی یا خودمکش را می توان بسته به میزان فشار هوا تا چندمتر بالاتر از مخزن آب نیز نصب نمود. البته نیرویی که صرف مکش می شود طبعا از هد یا حداکثر ارتفاع آبرسانی پمپ خواهد کاست. این پمپ ها نسبتا پر سروصدا هستند.
  • پمپ بشقابی: این پمپ ها در توانهای برابر نبست به پمپهای جتی هد کمتری ( بیشینه ارتفاع آبرسانی ) دارند. در مقابل دبی ( حجم آب در واحد زمان ) بیشتری دارند.  پمپهای بشقابی خودمکش نیستند و منبع ذخیره می بایست در ارتفاع برابر یا بیشتری از این مخازن نصب شود.
  • پمپ شناور: پمپ های شناور معمولا فاقد مخزن تحت فشار بوده و آب را از داخل چاه پمپاژ می کند و به همین دلیل میزان مصرف انرژی در این نوع پمپ ها نسبت به پمپ های جتی بسیار کمتر است. پمپ های شناور به طور عمده برای انتقال آب از چاه های عمیق استفاده می شود.
  • پمپ سیرکولاسیون: مانند پمپ آب درگردش شوفاژخانه

مناسبترین پمپ آب خانگی برای ساختمان را چگونه انتخاب کنیم؟

حتما این سوال برای شما پیش آمده است که با توجه به انواع و اقسام پمپ های آب موجود در بازار، چه نوع پمپی برای ساختمان شما مناسب تر و کارآمدتر می باشد. برای اینکه بتوانید پمپ ایده آل برای خانه خود را پیدا کنید، می توانید نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • هد پمپ و ارتفاع ساختمان: در حالت ایده آل پشت بالاترین شیر آب ساختمان باید حدود یک بار یا ۱۴٫۵ پی اس آی فشار باشد. از طرفی برای صعود آب در لوله های ساختمان به ازای هر ۱۰ متر بدون در نظر گرفتن اصطکاک لوله ها به ۱۴٫۵ پی اس آی یا ۱ بار فشار نیازمندیم. به این ترتیب حداقل هد مورد نیاز برای یک واحد ویلایی یک طبقه در حالت مطلوب بین ۱۵ تا ۲۰ متر است. ارتفاع یک مجتمع ۴ واحدی با پیلوت را ۱۵ متر در نظر میگیریم برای این ساختمان  ۲۵ تا ۳۲ متر هد لازم است.
  • میزان آبدهی یا دبی : دبی پمپ هم بستگی مستقیم به تعداد شیرهای آب دارد. اگر به ازای هر واحد یک شیر باز در واحد زمان در نظر بگیریم و دبی هر شیر آب را ۱۰ لیتر در دقیقه در نظر بگیریم برای یک مجتمع ۴ واحدی و شیر آب پیلوت مینیمم دبی می شود ۵۰ لیتر در دقیقه.
  • بررسی نمودار پمپ : برای اطمینان از انتخاب پمپ مناسب می توانیم نمودار آن را بررسی کنیم. در نمودار پمپ رابطه معکوسی بین دبی و ارتفاع یا هد وجود دارد. هر چه پمپ آب را به ارتفاع بالاتری بفرستد میزان دبی آن کمتر می شود تا در نهایت در نقطه ماکسیمم یا هد پمپ آبدهی تقریبا صفر می شود. در مورد این مجتمع ۴ واحدی پمپی مناسب است که ۵۰% دبی کل را بتواند به بالاترین نقطه ساختمان پمپاژ کند ضمنا اختلاف ارتفاع این نقطه با هد ماکسیمم پمپ ۱۰ الی ۱۵ متر باشد.
  • سر و صدا: در اغلب موارد، پمپ ها پر سر و صدا هستند و ممکن است باعث ناراحتی شوند. از این رو توصیه می شود که مشخصات درج شده بر روی پمپ را بررسی کنید. برای کاهش میزان سر و صدا، پمپ ها می توان پوشش ویژه ای طراحی کرد ولی مراقب باشد تا تهیه هوای اطراف پمپ و الکتروموتور آن مختل نشود. اصولا پمپهای بشقابی سروصدای کمتری نسبت به پمپ های جتی دارند.
  • مصرف انرژی: هنگام انتخاب یک پمپ توجه به میزان انرژی مصرفی پمپ ضروری است. در بعضی موارد انتخاب پمپ های بیش از حد پر قدرت می تواند هزینه های الکتریکی و برق مصرفی را به شدت بالا برده و هزینه های سنگینی تحمیل کند. بنابراین اهمیت دارد پمپی انتخاب کنید که نیازهای شما را به خوبی پاسخ گو باشد و هم چنین مصرف برق منطقی و قابل قبولی برای ساکنین به همراه آورد.
  • قابلیت اطمینان و کیفیت: پمپ های مختلف با درجات متفاوت کیفیت در بازار وجود دارد، از جمله آن می توان نمونه های بسیار ارزان تا بسیار گران را نام برد. بهتر است با صرف نظر از قیمت پمپی انتخاب کنید که در درجه اول از اجزای کیفی مناسبی ساخته شده باشد و صد در صد پاسخ گوی نیازهای مورد نظر شما باشد.

نصب و راه اندازی مخزن و پمپ آب خانگی

برای نصب پمپ آب خانگی توصیه می شود پمپ و مخزن پلی اتیلن را نزدیک به یکدیگر و حتما در مکانی سرپوشیده قرار دهید. موتورهای الکتریکی در مکان های سرپوشیده و سایه کمتر داغ شده و احتمال سوختن قطعات الکتریکی آن ها کاهش می یابد. اگر نکات جانبی نصب و راه اندازی پمپ آب را به خوبی مد نظر قرار دهید توزیع آب را با فشار بهتری تجربه خواهید کرد و هزینه های جانبی در طولانی مدت را به نحو بهتری مدیریت خواهید کرد. هم چنین با اختلالات و قطعی کمتری در شبکه آب رسانی مواجه خواهید شد و طول عمر پمپ، مخزن پلی اتیلن ذخیره آب و شیر خودکار (pressure switch) نیز افزایش خواهد یافت.

نصب مخزن پلی اتیلن ذخیره سازی آب

مخازن پلی اتیلن اشکال مختلفی داشته و بسته به محوطه و فضای در دسترس و میزان حجم آب مورد نیاز می توانید دست به انتخاب و خرید بزنید. همان گونه که پیش از این نیز اشاره شد بهتر است محل نصب مخزن پلی اتیلن در محوطه بسته و به دور از نور آفتاب باشد. هم چنین در محل انتخابی فضای مورد نیاز برای سرویس های دوره ای باید وجود داشته باشد. هم چنین بهتر است مخزن آب به گونه ای نصب شود که شیرهای ورودی و خروجی آن در دسترس باشند .

مخزن باید در مکانی صاف و مسطح قرار گیرد و از مواد شیمیایی در امان باشد. هم چنین مکانی که برای قرار دادن مخزن انتخاب می کنید باید دارای استحکام فیزیکی مناسبی باشد چرا که مخازن پلی اتیلن پس از پر شدن با آب بسیار سنگین خواهند شد و بار زیادی ایجاد خواهند کرد. اگر قصد دارید مخزن پلی اتیلن را به هر دلیلی روی پشت بام نصب کنید به یاد داشته باشید محل نصب باید تحمل وزن مخزن پر از آب را داشته باشد.

روش نصب پمپ آب خانگی

هنگام نصب پمپ آب خانگی نیز باید به موارد زیر دقت و توجه داشته باشید:

  • توصیه می شود پمپ را در مکان های سرپوشیده و به دور از نور خورشید و گرمای زیاد نصب کنید.
  • سعی کنید پمپ را در کم ترین فاصله نسبت به مخزن قرار دهید.
  • پمپ را پیش از نصب بوسیله عایق های صوتی عایق بندی کنید تا از میزان سر و صدای آن تا جای ممکن بکاهید.
  • برای برقراری اتصال بین مخزن پلی اتیلن و پمپ از لوله های رابطی استفاده کنید که برابر یا قطورتر از ورودی پمپ باشد.
  • برای قرار دادن فیلتر، آن را در محل ورودی مخزن تعبیه کنید تا از ایجاد اختلال در ورود آب به پمپ و خروج از آن بکاهد و بدین ترتیب طول عمر پمپ را تامین کند.

نحوه اتصال انشعابات پمپ، مخزن و لوله های آب

  • وصل انشعابات و استفاده از شیرهای کنترلی

برای وصل کردن انشعابات باید از یک سه راهی استفاده کنید. بدین ترتیب که ورودی اصلی آب ساختمان را به مخزن وصل کنید. ورودی آب به داخل مخزن باید از یک شیر شناور استفاده کنید تا بدین طریق بتوانید جلوی سر ریز شدن آب را بگیرید. در مسیر هر یک از این اتصالات یک شیر کنترلی قرار دهید. شیرهای کنترلی به شما این اجازه را می دهند تا در صورت نیاز بتوانید جریان های ورودی و خروجی را کنترل کنید. برای مثال در مواقعی که از فشار آب مناسبی برخوردار هستید با خارج کردن پمپ و مخزن از مدار ورودی آب ساختمان می توانید از مصرف برق بکاهید و هم چنین از روشن شدن بی مورد پمپ جلوگیری کنید و بدین ترتیب از هزینه های برق مصرفی بکاهید و طول عمر موتور پمپ را نیز افزایش دهید. البته برای خودکار شدن این مساله کافی است یک شیر یکطرفه یا شیر خودکار در مسیر بای پس ( اتصال ورودی آب از کنتور به بعد از پمپ خروجی پمپ ) در کنار شیر فلکه قرار دهیم، تا در مواقعی که فشار آب شهری کافی است کلید اتومات و ست کنترل فرمان استارت به پمپ ندهند و آبرسانی با فشار طبیعی شبکه صورت پذیرد.

  • استفاده از شیر خودکار

بعد از خروجی پمپ نیز باید از شیرهای خودکار استفاده کنید تا بدین وسیله از بازگشت آب به پمپ و برعکس شدن جریان آب جلوگیری کنید. شیر خودکار یا یکطرفه را به صورت جداگانه از فروشنده بخواهید.

  • شیر خودکار یک طرفه

به این صورت که اگر پمپ خاموش شود همه میزان آبی که پمپ شده است به شبکه لوله های آب برگردانده می شود. اما با وجود شیرهای خودکار پس از خاموش شدن پمپ شیر خودکار به طور خود به خود بسته شده و از بازگشت آب جلوگیری می کند. توصیه می شود که شیرهای خودکار را بعد از پمپ آب خانگی نصب کنید تا در زمانی که پمپ خاموش است فشاری به پمپ تحمیل نکند.

2 نظر در “روش نصب پمپ آب خانگی به چه صورت است؟❤️

  1. مشتری گفت:

    سلام
    ببخشید خدمات نصب و راه اندازی پمپ آب هم دارید ؟

    1. admin گفت:

      با سلام خدمت شما بله با شماره تماس داخل سایت تماس بگیرید
      ب تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *